Däckpartner

Däckverkstad i Linköping för ditt däckbyte

Är det dags att byta däck på bilen?
Välkommen att boka en tid hos någon av våra däckverkstäder i Linköping för ett professionellt och prisvärt jobb. Vi har lång vana av däckbyten och vi sätter alltid säkerheten i första rummet.
Hitta verkstad

Anlita Däckpartner för ett smidigt däckbyte i Linköping

Ett däckbyte kan rädda liv. Det är det enklaste sättet att förklara varför du ska byta däck, oavsett om du bor i Linköping eller längre norrut i landet. Sommardäck på ett vinterväglag ger dig extremt dåligt grepp på vägen vilket gör att både du och andra riskerar att komma till skada. Samma sak gäller för vinterdäck på en het sommarväg. 

Däcken har olika funktion vilket innebär att vinterdäck fungerar sämre vid varma temperaturer, något som visar sig i form av att din bil får längre bromssträcka, drar mer bränsle och släpper ifrån sig mer avgaser. 

I Sverige är det lag på att använda vinterdäck. Den gäller oavsett om man bor i norra Sverige eller i södra delarna. Från den 1:a december ska ett däckbyte vara gjort och bilen ska ha vinterdäck på fram till den 31:a mars. Dessa båda datum är de absolut sista för ett byte: du kan i Linköping välja att besöka någon däckverkstad i vår regi redan innan den 1.a december om du vill. Detta rekommenderas också då dels köerna brukar vara kortare och dels också med tanke på vädret: man vet aldrig riktigt när vintern väljer att dyka upp. Genom att ligga i framkant slipper man obehagliga överraskningar och vi hjälper dig gärna oavsett tidpunkt. 

I samband med ett däckbyte passar vi även på att kontrollera de däck som sitter på. Ser vi att dessa börjar närma sig ett farligt slitage så meddelar vi dig. Det ger dig en bra framförhållning inför kommande däckbyte där du i lugn och ro kan läsa på kring vilka däck som passar dig, din bil och din egen ekonomi. 

Du kan givetvis välja att byta däck på egen hand också. Tänk dock på att det handlar om ett tungt jobb som kräver både rätt verktyg och rätt förkunskaper. Vi erbjuder däckbyte till rimliga priser och med ett garanterat högkvalitativt resultat.