Däckpartner

Däckverkstad i Malmö för ditt däckbyte

Vi erbjuder dig ett professionellt däckbyte i någon av våra verkstäder.
Ska du byta däck i Malmö så är vi det säkra, prisvärda och mest professionella alternativet för dig. Vi ger dig en snabb väg fram till en säker bil.
Hitta verkstad

Är det dags att byta däck i Malmö?

Ett däckbyte ska ske två gånger om året. Ena gången för att du ska kunna köra säkert under vintern och den andra för att du ska kunna möta sommarens utmaningar. 

Att byta däck till vinterdäck ger ett bättre grepp under vinterhalvåret vilket ger din bil bättre förutsättningar att parera halka och snöiga väglag i Malmö. Vinterdäck är konstruerade på ett annat sätt än sommardäck. Det gör att de inte klarar värme och heta vägunderlag på samma sätt. Därför ska man också göra ett däckbyte inför sommaren. Vinterdäck ger en extremt mycket längre bromssträcka än sommardäck. Detta samtidigt som de påverkar din ekonomi (högre bränslekostnader) och miljön (ökade utsläpp) negativt. 

Idag finns det krav och lagar på att ett däckbyte ska ske två gånger varje år, och det gäller över hela Sverige. Den 1:a december är den senaste datumet för när vinterdäck ska sättas på och den 15:e april är det senaste datumet som dubbdäcken ska plockas av om inte vinterväglag råder. Du kan givetvis välja att byta däck innan dessa datum också. Börjar det snöa och bli låga temperaturer innan den första december så är detta ett måste. Temperaturen och väglaget avgör vilka däck du ska ha. Detta gäller exempelvis om du i Malmö ska resa norrut mot fjällen där ett annorlunda väglag väntar. Vi kan byta dina däck inför resan. Även om vi har hög kapacitet så kan det vara bra att ligga i framkant. Boka gärna en tid lite före det absolut sista datumet för ett byte. Det ger dig kortare väntetid. 

Vi hjälper dig gärna. Däckbyten i vår regi sker professionellt, effektivt och med rätt verktyg och utrustning. Du slipper en massa tunga lyft och du minimerar risken med att skada både dig och din bil. Att byta däck i Malmö är enkelt - om du väljer oss. Detta oavsett vilken däckverkstad du väljer: samtliga har samma professionella framtoning och seriösa syn på hur däckbyten ska genomföras. Vi gör jobbet och ger dig säkrare resor. Oavsett säsong.