Malung-Sälens Däck & Bilservice AB
Öppettider
 • Måndag 07.00 - 16.00
 • Tisdag 07.00 - 16.00
 • Onsdag 07.00 - 16.00
 • Torsdag 07.00 - 16.00
 • Fredag 07.00 - 16.00
Kontakta oss
Malung-Sälens Dä..
Malung

Malung-Sälens Däck & Bilservice AB

Hantverkargatan 40
782 34 Malung
Öppettider
 • Måndag 07.00 - 16.00
 • Tisdag 07.00 - 16.00
 • Onsdag 07.00 - 16.00
 • Torsdag 07.00 - 16.00
 • Fredag 07.00 - 16.00
Byt verkstad
Malung-Sälens Däck & Bilservice AB

Malung-Sälens Däck & Bilservice AB

Hantverkargatan 40
782 34 Malung
Öppettider
 • Måndag 07.00 - 16.00
 • Tisdag 07.00 - 16.00
 • Onsdag 07.00 - 16.00
 • Torsdag 07.00 - 16.00
 • Fredag 07.00 - 16.00
Byt verkstad

Dubbdäck

Om du letar efter godkända vinterdäck av hög kvalitet till förmånliga priser, så är det oss du ska vända dig till. Våra dubbdäck är särskilt utformade för att klara av tuffa vinterväglag med sina djupa mönster, dubbar och unika gummiblandning som bibehåller elasticiteten även i kyla. Samtliga våra dubbade däck är godkända för nordiska klimatförhållanden.

bild på dubbdäck med mönster
När vinterns hårda förhållanden kommer med is och snö är det dubbdäck som ger dig det avgörande greppet du behöver på vägarna. Hos Däckpartner erbjuder vi en bred samling av högkvalitativa dubbdäck från ansedda tillverkare. Vårt kunniga team av däckexperter är redo att hjälpa dig att hitta de bästa däcken för ditt fordon.

Dubbdäck för ditt fordon

Oavsett om du kör en personbil, SUV, eller ett större fordon har vi dubbdäck som uppfyller dina behov. Vårt utbud av dubbdäck är designat för att ge optimal prestanda under de mest krävande vinterförhållandena. Vi har dubbdäck för alla sorters bilar och vägtyper, vilket säkerställer att du får det bästa möjliga greppet och kontrollen på vägen. Våra duktiga däckexperter hjälper dig också att installera däcken så att allt blir gjort på ett säkert sätt.

Dubbdäck till bra pris

Priset för dubbdäck varierar beroende på märke, storlek och modell. Men du kan vara säker på att vi på Däckpartner alltid strävar efter att ge våra kunder de bästa priserna. Tveka inte att kontakta oss för ett kostnadsförslag som matchar dina specifika behov och budget.

Köp dubbdäck hos Däckpartner

Att välja rätt dubbdäck kan vara en utmaning men hos Däckpartner strävar vi efter att göra processen så enkel och stressfri som möjligt. Vi erbjuder inte bara dubbdäck av hög kvalitet, utan också expertis och rådgivning för att hjälpa dig hitta de bästa däcken för ditt fordon. Vi har en gedigen erfarnehet av dubbdäck och vet vilka däck som passar din bil.

Kör in dina nya dubbdäck

Det kan vara bra att köra in dina nya dubbdäck. Efter ungefär en mil av försiktig körning har dubbarna satt sig och du har då förlängt däckets livslängd. Tänk på att undvika hastiga inbromsningar och kraftiga accelerationer. Går hjulen i spinn riskerar du att nya dubb lossnar. Dubb går inte ersätta så när däcken har förlorat för många, eller körningen slitit ner dem, så är det dags att byta dubbdäck.

Dubbdäck och miljön

Miljöaspekten är något du absolut ska väga in när du väljer däck. Det diskuteras fram och tillbaka angående användning av dubbdäck på bar asfalt och om dubbarna sliter upp partiklar och bildar luftföroreningar. Oavsett vad så har dubbdäcken i sig blivit mer miljövänliga än någonsin. Både råvarorna och tillverkningsprocessen hos de flesta producenterna är miljövänliga och nya konstruktioner, gummiblandningar och dubbtekniker har gett vinterdäcken bättre grepp som sliter mindre på vägar utan att för den skull bullra mer.

Körningen påverkar miljön

Som förare kan du värna om miljön genom att se till att lufttrycket är enligt rekommendationerna. Då blir rullmotståndet minimalt. Rätt lufttryck gör att däckens egenskaper optimeras och det i sin tur ger körningen mer miljövänlig. Kolla i tanklocket eller i dörrkarmen för att se vilket lufttryck som är optimalt för dina däck.

Ta hand om dina dubbdäck:

 1. Låt inte nya dubbdäck gå i spinn, dubben kan lossna
 2. Kontrollera lufttrycket med jämna mellanrum.
 3. Förvara däcken enligt instruktionerna torrt, svalt och mörkt då de inte används.

Du får inte – kombinera dubbfria däck och dubbdäck
Du får inte – mixa sommardäck med vinterdäck

OBS! Vissa kommuner har förbud mot dubbar inom vissa zoner eller gator inne i städerna.

Dubbdäck och släp

Kör du med släp? Om dragbilen har dubbade däck måste även släpet ha dubbade däck. Däremot är det tillåtet att släpet har dubbat men inte dragbilen.


Dubbdäck datum

Det finns viktiga datum för vinterdäck att hålla koll på. Dubbdäck är tillåtet 1 oktober – 15 april med undantag när det är eller förväntas bli vinterväglag. Med vinterväglag menas om det finns is, snö, modd eller frost på vägbanan.

När du väljer att köpa dina dubbdäck från Däckpartner, får du mer än bara ett par nya däck. Du får tillgång till vår specialistkunskap inom däck, fälgar och fordon, och vår passion för att ge personlig service. Med över 170 verkstäder runt om i landet, finns vi alltid nära till hands för att ge hjälp och råd. Vi på Däckpartner tar stolthet i att vara en pålitlig partner i däckvärlden. Med våra dubbdäck kan du vara trygg på vinterns vägar.

Vi ser fram emot att hjälpa dig att hitta de bästa dubbdäcken för dina vinterbehov. Låt oss vara din partner på vägen.