Däckcenter i Norrköping
Öppettider
 • Måndag 07.00 - 18.00
 • Tisdag 07.00 - 18.00
 • Onsdag 07.00 - 18.00
 • Torsdag 07.00 - 18.00
 • Fredag 07.00 - 18.00
 • Lördag 09.00 - 13.00
Kontakta oss
Däckcenter i Nor..
Norrköping

Däckcenter i Norrköping

Finspångsvägen 65
602 13 Norrköping
Öppettider
 • Måndag 07.00 - 18.00
 • Tisdag 07.00 - 18.00
 • Onsdag 07.00 - 18.00
 • Torsdag 07.00 - 18.00
 • Fredag 07.00 - 18.00
 • Lördag 09.00 - 13.00
Byt verkstad
Däckcenter i Norrköping

Däckcenter i Norrköping

Finspångsvägen 65
602 13 Norrköping
Öppettider
 • Måndag 07.00 - 18.00
 • Tisdag 07.00 - 18.00
 • Onsdag 07.00 - 18.00
 • Torsdag 07.00 - 18.00
 • Fredag 07.00 - 18.00
 • Lördag 09.00 - 13.00
Byt verkstad

Sommardäck

Ett säkert vårtecken är när det är dags för att byta däck. Kräla inte på marken själv; våra experter på Däckpartner Norrköping gör jobbet åt dig. Vi är alltid redo att hjälpa dig med vad du behöver inför skiftet vinter- till sommardäck och tvärtom.

Vi tar hand om dina däck året runt och förvarar dina däck rena och fina i rätt temperatur i vårt däckhotell tills det är dags att byta. När vet man när det är dags att byta till sommardäck? Det kan vara svårt att hålla koll på alla datum och vad som gäller för respektive typ av däck. Nedan hittar du all nödvändig information om sommardäck, vad lagen säger om sommardäck, vilket mönsterdjup som rekommenderas för sommardäck och vilka sommardäck som vi rekommenderar på marknaden. Du hittar även vad vi på Däckpartner Norrköping kan hjälpa dig med.

Har du frågor? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Byta till sommardäck?

 1. Byt till sommardäck senast 15 april. Boka tid i tid. (Mönsterdjup: minst 1,6 mm, men minst 3 mm vid fuktig vägbana.
 2. 1 december - 31 mars är det krav på att ha vinterdäck om det råder vinterväglag.
 3. 1 oktober - 15 april får du använda dubbdäck.
 4. Från och med 15 april till 1 oktober råder det förbud mot användning av dubbdäck om inte halt väglag råder.

Däck tid personbil ska vara E-märkta, S-märkta och följa bestämmelser om belastningsförmåga och hastighetsindex. Hos oss på Däckpartner Norrköping får du alltid rätt däck och rätt fälgar för dig och din bil.

Beställ i tid för att byta däck

Med tanke på att det är krav på vinterdäck när det råder vinterväglag, och vi lever i ett land med mycket växlande väder, behöver de flesta komma ihåg att byta till sommardäck senast 15 april. För att underlätta för både oss och medtrafikanter rekommenderar vi dig att boka en tid i tid. Du kan kontakta oss här på sidan eller ring för att boka.

Klicka här för att kontakta oss

Mönsterdjup sommardäck

Sommardäck används under större delen av året och i regel slits de ut mer per år än vad vinterdäck gör. Det är därför viktigt att kontrollera mönsterdjupet på dina däck så att inte väggreppet försämras och säkerheten minskas.

Sommardäck ska ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm i däckets huvudmönster, men bör vara minst 3 mm för att ge bra grepp och säkerhet vid fuktig vägbana. Sväng förbi vår verkstad så kollar vi åt dig!

Däckhotell för sommardäck

Vi på Däckpartner Norrköping är specialister på däck. Vi tar hand om dina frågor, däck och fälgar året runt. Du kan använda vårt däckhotell för dina däck som inte används. Vi förvarar dem i rätt temperatur och mörkt för att förlänga livslängden på både sommar- och vinterdäck.

Köp nya sommardäck

Hos oss på Däckpartner Norrköping kan du köpa nya däck. Behöver du hjälp med att byta däck hjälper vi dig med det. Vi rekommenderar att låta en fackman ta hand om däckskiftet så att hjulens vinklar och hjulinställningar blir rätt. Rätt hjulinställningar ger lägre bränslekostnader, mindre slitage och skonar vår miljö. Det ökar också säkerheten för dig och dina passagerare.

Välj rätt dimensioner när du köper dina sommardäck

När du köper en ny uppsättning av nya sommardäck kan du vara säker på att få all service du behöver av oss på Däckpartner Norrköping. Vi hjälper till med allt från att hitta det bästa alternativet för just dig och din bil. Är du osäker på hur statusen är på dina sommardäck är du välkommen in så hjälp vi dig och tittar på det. Vilka dimensioner din bil behöver på sommardäcken hittar du lättast på däckets sida men står även med i registreringsbeviset. Vi kan såklart även hjälpa dig att smidigt kontrollera vilken dimension du behöver, antingen direkt på bilen eller genom en reg-nummersökning, då uppgifterna finns registrerade hos Transportstyrelsen.

Hur vet jag hur gammalt mitt sommardäck är?

Du kan enkelt kolla hur gammalt ditt sommardäck är genom att titta på sidan av däcket. Sedan år 200 finns där en fyrsiffrig DOT-kod som ange däckets ålder. Är DOT-koden till exempel 0418, är däcket tillverkat under vecka 4, år 2018.

Andra indikationer på att det är dags att köpa nya sommardäck är:

 1. När mönsterdjupet börjar närma sig 3 mm.
 2. När mönsterdjupet närmar sig 1,6 mm är det definitivt dags för nya däck då lagen kräver det. Ett slitet sommardäck medför stora risker, framförallt ökar risken för vattenplaning.
 3. Om du har sommardäck som är mycket ojämnt slitna. I regel ska de bästa däcken sitta bak, men det allra bästa är att ha ett jämnt slitage som möjligt.

Hitta rätt sommardäck

Vi på Däckpartner Norrköping har ett brett sortiment av sommardäck från ledande tillverkare. Vi är en oberoende däckkedja, vilket innebär att vi alltid kan rekommendera det bästa däcket för ditt fordon. Vi hjälper dig gärna att hitta nya sommardäck som passar din bil och fälgar. Välkomna in till oss eller hör av dig.