Däckpartner

Däckverkstad i Örebro för ditt däckbyte

Genom att byta däck så bidrar du till säkrare vägar i Örebro.
Vi hjälper dig gärna med ditt däckbyte och du kan välja bland alla de däckverkstäder som seglar under vår flagg. Samtliga med samma fokus på kvalitet och bra priser.
Hitta verkstad

Rätt val för däckbyte i Örebro

Att byta däck på en däckverkstad i Örebro ger dig en snabb väg fram till säkrare bilresor. Ett däckbyte hos oss sker med säkerheten först och all nödvändig utrustning finns för att säkerställa både ett kvalitativt och effektivt byte. Det tar inte speciellt lång tid att byta: bokar du tidigt - innan de värsta köerna bildas - så har du din bil redo på under halvtimmen och du kan njuta av en kopp rykande kaffe under tiden. 

Den 1:a december är det absolut sista datumet för dig att byta till vinterdäck. Dessa ska sedan vara på fram till den 31:a mars. Många frågar ofta varför man inte kan köra med vinterdäck även under sommaren. En del av sanningen är den att vinter- och sommardäck har olika mönster som är framtagna för att greppa på olika typer av väglag. 

Vinterdäck slits mer på sommaren och ger längre bromssträcka. Sommardäck å sin sida ger inte i närheten av det grepp som vinterdäck erbjuder under kalla temperaturer. Därför måste ett däckbyte utföras två gånger per år - helst på någon av våra däckverkstäder i Örebro. 

Att tillägga är emellertid att vädret avgör. Börjar det snöa i oktober så är du välkommen att kontakta en däckverkstad för ett tidigare däckbyte, och samma sak om du planerar en resa norrut. Vi står redo att rusta dig för både vintern och sommaren och vi gör det med kvalitet i främsta rummet - och alltid till rimliga priser. 

Väljer du att byta dina egna däck så tar du en risk. En risk i att skada dig själv, en risk i att skada bilen och en risk som även kan drabba tredje person. Därför finns det definitivt ett värde i att byta däck i Örebro på ett mer professionellt sätt och välja en av de däckverkstäder vi har i vårt stall.