Byta till sommardäck

Ett säkert vårtecken är att det är dags att skifta däck eller hjul. Kräla inte på marken själv; låt proffsen göra jobbet.
Vi har över 140 verkstäder som alla är redo att hjälpa dig med vad du behöver inför skiftet vinter- till sommardäck. Och tvärtom. Vi är en av Nordens största aktörer i däckbranschen och vi kan däck.
Se var din närmaste verkstad ligger >>

Vi tar hand om dina däck eller hjul året runt och dina sommardäck och dina vinterdäck ligger rena och fina i rätt temperatur i vårt däckhotell tills det är dags att byta.

Däck och fälgar.

Välj däck efter väder, inte datum

Det är viktigt att du har rätt däck för väderförhållandet. Därför är det t ex förbjudet att använda dubbdäck mellan 15 april till 1 oktober. Men om det råder vinterväglag under denna period får du frångå lagen och använda dubbdäck.

Den 15 april är ändå absolut sista dagen att använda dubbdäck och du ska byta till sommardäck, oberoende av väglag.

Mönsterdjup på sommardäck

Tänk på att minsta mönsterdjupet på sommardäck är 1,6 mm. Vi rekommenderar dock alltid att ha ett mönsterdjup på 3 mm, då det skyddar bättre vid t ex vattenplaning. Din säkerhet är viktigast.

Byt däck för säkerhets skull

Är ditt däck mer än åtta år? Då är det dags att köpa nytt. Gummit håller inte i evighet.
Om du använder vårt däckhotell och regelbundet besöker oss så hjälper vi dig att ha koll på dina däck för bästa prestanda och största säkerhet.

Vi hjälper dig rotera hjulen, balansera dem och ha koll på mönsterdjupet.
Hör av dig och boka tid >>

För bästa däckprestanda, tänk på:

 1. Balansera däcken – känner du att ratten svajar när du kör rakt fram? Då behöver du däckbalansering. Vi använder teknisk utrustning med millimeterprecision och vår kunskap gör att vi balanserar dina däck optimalt. Vi ser till att du undviker överstyrning eller understyrning i kurvor och körningen blir säkrare. Och mer körglädje.
 2. Alla däck ska vara av samma typ. – Välj ett alternativ: sommardäck, vinterdäck eller dubbdäck.
 3. Hur gamla är dina däck? – Är däcken äldre än åtta år bör du köpa nya och lämna in de gamla till oss. Vi har de bästa fabrikaten och kan hjälpa dig med rätt däck för ditt fordon.

Några av våra däck för sommarsäsongen

Bokning & prisförfrågan
Byt verkstad
Hitta verkstad
Vi kunde inte hämta din position. Skriv in din adress i textfältet.

  Ange ditt registreringsnummer så verkstaden kan ta fram delar som passar din bil.

  S
  Vi kunde inte hitta din bil
  Registreringsnummer:
  Däckdimensioner: