Välkommen till Däckpartner
-din lokala däckverkstad

Välj din lokala verkstad för att gå vidare med bokningen.

Välj din lokala verkstad för att komma till webshoppen.

Välj verkstad
08369410 info@dackpartner.se

Dags att köpa nya sommardäck?

Är dina sommardäck slitna eller har många år på nacken? Då kan det vara dags att köpa nya sommardäck. Ett slitet däck anses inte säkert, inte heller om däcket har utsatts för väder och vind i många år på varierande väglag. Men ingen fara på taket, vi på Däckpartner hjälper dig gärna att hitta fram till de mest prisvärda sommardäcken för just dig och din bil. Eftersom vi är en oberoende däck-specialist kan du vara säker på att våra råd och tips kommer från hjärtat och inte från plånboken. Vi vill helt enkelt att du ska köra säkert.
Dags att köpa nya sommardäck?

Välj rätt dimensioner när du köper dina sommardäck

När du köper en uppsättning nya sommardäck kan du vara säker på att få all service du behöver av oss på Däckpartner. Vi hjälper till med allt från att hitta det bästa alternativet för just dig och din bil och är du osäker hur statusen är på dina sommardäck idag är du välkommen in så hjälper vi dig och tittar på det. Vilka dimensioner din bil behöver ha på sommardäcken utläses lättast på däckets sida men framgår också av registreringsbeviset. Vi kan självklart även hjälpa dig att smidigt kontrollera vilken dimension du behöver, antingen direkt på bilen eller genom en reg-nummersökning, då uppgifterna finns registrerade hos transportstyrelsen.

Hur vet jag hur gammalt mitt sommardäck är?

Du kan enkelt själv datera ditt sommardäck, genom att se på sidan av däcket. Sedan år 2000 finns där en fyrsiffrig DOT-kod, som ange däckets ålder. Är DOT-koden exempelvis 0408 så är däcket tillverkat under vecka 4, år 2008.

Andra indikationer på att det är dags att kosta på sig ett par nya sommardäck är exempelvis:

  1. När mönsterdjupet i däcken närmar sig 3 mm börjar det bli dags att byta ut däcken.
  2. När mönsterdjupet börjar krypa ner mot 1.6 mm är det definitivt dags att byta ut däcken då lagen kräver det. Ett slitet sommardäck medför stora risker, framförallt ökar risken för vattenplaning markant.
  3. Om du har sommardäck som är mycket ojämnt slitna. I regel ska de bästa däcken sitta baktill på bilen, men det allra bästa är förstås att ha ett så jämnt slitage som möjligt.