Däckpartner

Däckverkstad i Umeå för ditt däckbyte

Intresserad av att byta däck i Umeå? 
Vi på Däckpartner finns här redo att hjälpa dig med våra lokala däckverkstäder i Umeå. Här nedan hittar du rätt däckverkstad för ditt däckbyte i Umeå och du kan själv välja vilken av dem som passar dig bäst. Samtliga med samma fokus på kvalitet och bra priser! 
Hitta verkstad

Rätt val för däckbyte i Umeå

I vårt nordiska klimat krävs det att vi byter däck på bilen två gånger per år. Framförallt när det kommer till de nordligaste delarna av Sverige, i exempelvis Umeå. Vinterns kalla väglag ger helt andra förutsättningar för bilen än den heta asfalten under sommartid. Att byta däck i Umeå skall fungera smidigt, snabbt och noggrant. Ett professionellt däckbyte ger dig en trygg körning under både sommartid och vintertid. Ett däckbyte hos oss sker med säkerheten först och all nödvändig utrustning finns för att säkerställa både ett kvalitativt och effektivt byte. Det tar inte speciellt lång tid att byta: bokar du tidigt - innan de värsta köerna bildas - så har du din bil redo på under halvtimmen och du kan under tiden njuta av en kopp rykande kaffe. 

Mellan den 1:a december och 31:a mars råder lagkrav för vinterdäck (dubbdäck eller friktionsdäck) vid vinterväglag. Har du dubbdäck så får du köra på dessa från 1:a oktober till den 15:e april. Dessa datum är viktiga att ha koll på, samtidigt som du bör ha koll på hur vädret förändras framåt hösten. Det är i slutändan vädret som avgör vilken typ av däck som du bör använda. Snön som kommer och lägger sig över de norra delarna av Sverige kan komma plötsligt. Ett plötsligt skyfall kan helt förändra förutsättningar för din bil och då är det viktigt att du snabbt kommer in till någon av våra däckverktstäder i Umeå. Har snön kommit innan oktober så får du byta till vinterdäck för att kunna köra säkert och tryggt på vägarna. 

Om inte vädret snabbt ställer om rekommenderar vi dig alltid att vara ute i god tid för att göra ditt däckbyte i Umeå. Hos oss har du goda chanser att hitta rätt däckverkstad även om tiden börjar bli knapp, men för att vara på den säkra sidan bör du boka en tid med lite framförhållning, innan de sista datumen. 

I samband med ditt däckbyte hos våra verkstäder i Umeå så ges även information om däckens status och skick. Det ger dig god framförhållning gällande planering av eventuella inköp av nya däck. I samband med att du besöker en däckverkstad i Umeå kan du även be dem att genomföra hjulinställningar och kontroll av dina bromsskivor: detta för att ytterligare öka säkerheten. 

Ska du byta däck i Umeå? Kontakta oss för ett säkert, effektivt och tryggt däckbyte!