Världens första Svanencertifierade fordonshandtvätt

Mynewsdesk

Däckpartners Future Car Care i Solna är den första biltvätten som gått igenom och klarat Svanens hårda kriterier för handtvätt.
Minimal vattenåtgång och miljövänliga kemikalier är de två tyngsta anledningarna till kvalitetsstämpeln och det som gör Future Car Care helt unik i sin bransch.

2013 bestämde sig Alex Ghanati för att öppna en biltvätt då det helt saknades där han och många företagare huserar. På Gårdsvägen i Arenastaden, Solna finner du nu Sveriges mest miljövänliga och mest skonsamma handtvätt för bilen. Den miljöfrämjande huvudingrediensen är ånga. Detta är dock ingen nyhet inom rengöring då metoden används flitigt inom sjukvård och matindustrin för sin steriliserande effekt. Ångan hettar upp smuts och partiklar och avlägsnar dem på ett skonsammare sätt. Allt detta med minimal konsumtion av vatten och kemikalier.

– Ca 5-10l vatten går åt för att rengöra en kraftigt smutsig bil, jämfört med en
högtryckstvätt som förbrukar ca 200l och det mesta dunstar med ångan innan det ens träffat golvet
, förklarar ägare och VD Alex Ghanati.

Det främjar inte bara miljön utan gynnar även bilen. Då ångan kommer in i lackporer mer effektivt är det lättare att avlägsna smuts på lacken.

– Jag har testat de flesta tekniker som finns och ångtekniken är överlägsen i flera aspekter. Resultatet är inte ens jämförbart med högtryck. Med både den minskade vattenförbrukningen och den minimala användningen av kemikalier så vet jag att vi har valt rätt väg att gå.

Dags att expandera! Sedan 2013 har Alex Ghanati använt och utvecklat tekniken och det är nu med Svanencertifieringen dags att expandera och ta detta vidare i Sverige.

– Nu är delmål ett avklarat och en viktig del av det fortsatta arbetet är att öppna upp på fler

  • platser i Sverige. Intresset finns men certifieringen från Svanen var det viktigaste för att visa att vi jobbat rätt och med tålamod. I en bransch utan större struktur hoppas vi kunna bidra till en mer hållbar utveckling, säger Alex Ghanati

För mer information och intervju:
Alex Ghanati, VD Future Car Care AB

08-684 285 30
070-731 73 78
alex@futurecarcare.se