Däckpartner

Däckverkstad i Västerås för ditt däckbyte

Den enkla vägen till att möta vintern är att boka en tid för ett däckbyte hos någon av våra däckverkstäder i Västerås. Vi erbjuder säkerhet, professionalism och rimliga priser. Varje däckbyte planeras så att effektivitet kan garanteras. Välkommen!
Hitta verkstad

Vi hjälper dig byta däck i Västerås

I samband med att sista veckan i november infaller så brukar det bli lite panik i leden. Det är då många bilägare inser att de måste byta däck på bilen då man annars riskerar att bötfällas vid en poliskontroll. Det sista datumet för att byta till vinterdäck är den första december och kör man på sommardäck efter detta så bryter man mot lagen. 

Vi har många däckverkstäder runt omkring i Västerås och vi erbjuder ett däckbyte till rimliga priser. Vill du ha en säker, trygg och enkel väg till att möta vintern så är det bara att hitta en däckverkstad i Västerås som passar dig. Oavsett vilken av Däckpartners verkstäder du väljer så garanteras du ett säkert och effektivt jobb. Samma sak gäller för dig som står inför att byta däck inför sommaren. Vi kan även hjälpa dig att byta till sommardäck och det datum som gäller då är att bytet ska ske efter den 31:a Mars. 

Givetvis kan du även kontakta oss tidigare. De datum som gäller är de sista tillåtna datumen; men det är alltid årstiden, temperaturen och väglaget som avgör. Infaller vintern redan i november så står vi redo att hjälpa dig med ett snabbt däckbyte av högsta kvalitet. Vi kan även erbjuda dig att byta däck inför exempelvis en resa till fjällen eller mot varmare breddgrader. 

Varför ska man byta däck? Det handlar primärt om säkerhet. Vinterdäck klarar kyla och ger ett bättre grepp på hala, kalla underlag. Sommardäck, som har en annan gummiblandning, fryser och blir hårda. Att jämföra med att ha rejäla vinterkängor och mot att ha joggingskor på fötterna. Vinterdäck å sin sida fungerar inte speciellt bra sommartid. Du kan köra framåt, men så fort du ska bromsa så kommer du att bli varse om att det handlar om en väldigt lång bromssträcka. 

Sommardäck på sommaren och vinterdäck på vintern i Västerås ger en säkrare trafikmiljö och räddar liv: så enkelt är det. Väljer du en däckverkstad under vår flagg så väljer du en säker och prisvärd lösning som även inkluderar en kontroll av dina befintliga däck. Det ger dig en god möjlighet att planera och budgetera inför ett framtida inköp.