AP Däckservice Säffle
Öppettider
 • Måndag 07.00 - 16.00
 • Tisdag 07.00 - 16.00
 • Onsdag 07.00 - 16.00
 • Torsdag 07.00 - 16.00
 • Fredag 07.00 - 16.00
Lunchstängt 12-13

Journummer: 072-7140088
Kontakta oss

AP Däckservice Säffle

Brovägen 1
661 93 Säffle
Öppettider
 • Måndag 07.00 - 16.00
 • Tisdag 07.00 - 16.00
 • Onsdag 07.00 - 16.00
 • Torsdag 07.00 - 16.00
 • Fredag 07.00 - 16.00
Lunchstängt 12-13

Journummer: 072-7140088
Byt verkstad
AP Däckservice Säffle

AP Däckservice Säffle

Brovägen 1
661 93 Säffle
Öppettider
 • Måndag 07.00 - 16.00
 • Tisdag 07.00 - 16.00
 • Onsdag 07.00 - 16.00
 • Torsdag 07.00 - 16.00
 • Fredag 07.00 - 16.00
Lunchstängt 12-13

Journummer: 072-7140088
Byt verkstad

Sommardäck

Ett säkert vårtecken är att det är dags att skifta däck eller hjul. Kräla inte på marken själv; låt proffsen göra jobbet.
Vi har över 170 verkstäder som alla är redo att hjälpa dig med vad du behöver inför skiftet vinter- till sommardäck. Och tvärtom.

Vi tar hand om dina däck eller hjul året runt och dina sommardäck och dina vinterdäck ligger rena och fina i rätt temperatur i vårt däckhotell tills det är dags att byta
När är det dags att byta till sommardäck? Ibland kan det vara en utmaning att hålla koll på alla datum och vad som gäller för respektive typ av däck. Här hittar du all nödvändig information om sommardäck, vad lagen säger om sommardäck, vilket mönsterdjup som rekommenderas för sommardäck och vilka som är de bästa sommardäcken på marknaden just nu. Här hittar du även vad vi på Däckpartner kan hjälpa dig med.

Har du frågor? Hör av dig!

Byta till sommardäck

 1. Byt till sommardäck senast den 15 april. Boka tid i tid.
  (mönsterdjup: minst 1,6 mm, men minst 3 mm vid fuktig vägbana.
 2. 1 december till och med 31 mars är det krav på vinterdäck om det råder vinterväglag.
 3. 1 oktober till 15 april får dubbdäck användas.
 4. Från och med 15 april till 1 oktober råder förbud mot användning av dubbdäck, om inte halt väglag råder.

Däck till personbil ska vara E-märkta, S-märkta och följa bestämmelser om belastningsförmåga och hastighetsindex. Hos oss på Däckpartner får du alltid rätt däck och rätt fälgar till din bil. 

Beställ i tid för att byta däck

Med tanke på att det är krav på vinterdäck när det råder vinterväglag, och vi lever i ett avlångt land med mycket växlande väder, så behöver de flesta komma ihåg att byta till sommardäck senast den 15 april. Men vänta inte till sista minuten för att boka en tid utan kontakta oss här på sidan eller ring för att boka.

Mönsterdjup sommardäck

Sommardäck använder vi större delen av året och i regel slits de ut mer per år än vad vinterdäck gör. Därför är det av vikt att hålla koll på mönsterdjupet så att inte väggreppet försämras och säkerheten riskeras.

Däck ska ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm i däckets huvudmönster. Tänk däremot på att mönsterdjupet bör vara minst 3 mm för att ge bra grepp och säkerhet vid fuktig vägbana. Sväng förbi din verkstad så kollar vi åt dig.

Däckhotell för sommardäck

Vi på Däckpartner är specialister på däck. Vi tar hand om dina frågor, däck och fälgar året om.
Använd vårt däckhotell för däck som inte används. Vi förvarar dem i rätt temperatur och mörkt, allt för att förlänga livslängden på både sommardäck och vinterdäck.

Köp sommardäck

Köp däck hos oss. Behöver du hjälp med att byta däck så hjälper vi dig med det. Det kan vara bra att låta en fackman ta hand om däckskiftet så att hjulens vinklar och hjulinställningarna blir rätt. Rätt hjulinställningar ger lägre bränslekostnad, mindre slitage och det i sin tur skonar miljön. Dessutom ökar det säkerheten för dig och dina passagerare.

Välj rätt dimensioner när du köper dina sommardäck

När du köper en uppsättning nya sommardäck kan du vara säker på att få all service du behöver av oss på Däckpartner. Vi hjälper till med allt från att hitta det bästa alternativet för just dig och din bil och är du osäker hur statusen är på dina sommardäck idag är du välkommen in så hjälper vi dig och tittar på det. Vilka dimensioner din bil behöver ha på sommardäcken utläses lättast på däckets sida men framgår också av registreringsbeviset. Vi kan självklart även hjälpa dig att smidigt kontrollera vilken dimension du behöver, antingen direkt på bilen eller genom en reg-nummersökning, då uppgifterna finns registrerade hos transportstyrelsen.

Hur vet jag hur gammalt mitt sommardäck är?

Du kan enkelt själv datera ditt sommardäck, genom att se på sidan av däcket. Sedan år 2000 finns där en fyrsiffrig DOT-kod, som ange däckets ålder. Är DOT-koden exempelvis 0418 så är däcket tillverkat under vecka 4, år 2018.

Andra indikationer på att det är dags att kosta på sig ett par nya sommardäck är exempelvis:

 1. När mönsterdjupet i däcken närmar sig 3 mm börjar det bli dags att byta ut däcken.
 2. När mönsterdjupet börjar krypa ner mot 1.6 mm är det definitivt dags att byta ut däcken då lagen kräver det. Ett slitet sommardäck medför stora risker, framförallt ökar risken för vattenplaning markant.
 3. Om du har sommardäck som är mycket ojämnt slitna. I regel ska de bästa däcken sitta baktill på bilen, men det allra bästa är förstås att ha ett så jämnt slitage som möjligt.

Hitta rätt sommardäck

På Däckpartner har vi ett brett sortiment av nya sommardäck från ledande tillverkare. Vi är en oberoende däckkedja, vilket innebär att vi alltid kan rekommendera det bästa däcket för ditt fordon. Vi hjälper dig gärna med att hitta nya sommardäck som passar din bil och dina fälgar. Hör av dig, så hjälper vi dig.