Däckpartner

Däckverkstad i Helsingborg för ditt däckbyte

Vi erbjuder säkra, högkvalitativa däckbyten över hela Helsingborg med omnejd.
Kontakta någon av våra däckverkstäder om du ska byta däck och vill slippa bekymret som detta för med sig. Vi gör jobbet effektivt - och till rimliga priser.
Hitta verkstad

Hitta din däckverkstad i Helsingborg

Varför ska man byta däck i Helsingborg? Klimatet i södra Sverige skiljer sig trots allt från hur det ser ut i norra Sverige och där vintern inte alls är lika kall och snöig. Det stämmer, men lika sant är också att den skånska vintern kan bjuda på obehagliga överraskningar och därför gäller samma regler i Helsingborg som i Kiruna. 

Från och den 1:a december till och med den 31:a mars så ska vinterdäck sitta på bilen. Vinterdäck som klarar kyla och parerar halka på ett avsevärt mycket bättre sätt än sommardäck. 

Att byta däck inför sommaren är dock lika viktigt. Dels så ger vinterdäck en betydlig längre bromssträcka vid sommarväglag och kan därigenom innebära en livsfara. Dels så handlar det även om högre slitage och en högre bränsleförbrukning. Starka argument till varför du ska besöka en däckverkstad i Helsingborg och genomföra ett däckbyte. Du - och alla andra - tjänar på det. 

Väljer du att byta däck på egen hand så bör du avsätta tid. Arbetet är tungt och relativt svårt att få till på helt rätt sätt. Glöm inte att det är viktigt att du har rätt teknik samt passande utrustning och verktyg. 

Väljer du istället att byta dina däck i någon av våra professionella däckverkstäder så väljer du en trygg och prisvärd lösning där din bil blir rustad för att möta kommande säsong. Vi kontrollerar även dina gamla däck och ger dig nödvändig information om skicket på dessa vilket gör att du i god tid får information om när det är dags att köpa nya däck.