Däckpartner

Däckverkstad i Jönköping för ditt däckbyte

Vi står redo att hjälpa dig att byta däck i Jönköping.
Välj mellan en rad olika däckverkstäder i närheten av där du bor. Vilken passar dig bäst rent geografiskt? Kolla igenom listan och boka in en tid för ett professionellt utfört däckbyte.
Hitta verkstad

Prisvärt däckbyte i Jönköping

Är det dags att byta däck? Två gånger per år ska ett däckbyte utföras enligt lag. Ena gången i syfte att klara av vinterväglaget och den andra för att möta sommaren med rätt förutsättningar. 

En vanlig fråga är varför man inte kan köra med vinterdäck även på sommaren i Jönköping? Det beror på att vinter- och sommardäck ser helt annorlunda ut och där framförallt mönstren skiljer sig åt. Vinterdäcks mönster är anpassade för att greppa på is och snö vilket bland annat leder till att bromssträckan - på en het sommarväg - blir väldigt mycket längre än vid användning av sommardäck. 

Motsatt så kan man se att sommardäck fungerar sämre vid kyla och att de inte får grepp eller fäste vid halka eller snö. Allt detta bottnar i säkerhet: kör du sommardäck på vinterväglag så riskerar du både ditt och andras liv. Dessutom så finns även andra skäl till varför man ska byta däck i Jönköping och här kan miljöskäl och ekonomiska sådana nämnas. 

Varför ska man då gå till en däckverkstad för ett däckbyte? Där handlar det om ett val. Du får självklart genomföra ett däckbyte på egen hand. Det finns ingen lag som hindrar dig. Men, det handlar även om ett ganska tungt jobb som tar mycket tid.

Ett däckbyte av ett professionellt snitt sker med rätt utrustning och där bilen hissas upp. Jobbet sker effektivt och säkert samtidigt som de gamla däcken får en kontroll utförd. Det ger dig som kund en möjlighet att planera. Är dina gamla vinterdäck utslitna så är det dags att beställa nya. Genom framförhållning hinner du jämföra priser och olika märkens egenskaper - det ger dig en bra chans att hitta rätt däck till kommande vinter i Jönköping. Det enkla sättet att skaffa en större säkerhet längs vägarna är att välja ett professionellt däckbyte. Det handlar om en investering.